Harjun Kiekko
Julkaistu: 16.06.2014 00.00

Harjun Kiekko

Harjun Kiekko – yhteinen seuramme

Lohjan Kisa-Veikot Jääkiekko ja Nummelan Palloseura -Hockey ovat päättäneet yhdistää voimansa Harjun Kiekko –nimisen (HAKI) yhdistyksen alle. Lähtökohtaisesti HAKI on LoKV:n ja NuPS:n yhteinen kattojärjestö. Kaikki pelaajat ovat edelleen oman seuransa jäseniä kuten aikaisemmin - ainoastaan ns. pelaajaoikeus siirtyy Harjun Kiekkoon. Kaikki urheilullinen toiminta tapahtuu Harjun Kiekon nimen alla vaikka toimijat ovat jäseniä LoKV:ssa tai NuPS:ssa. Harjun Kiekolla on oma logo ja peliasu – kaikki ovat siis HAKIlaisia.

Yhdistyksen sääntöluonnoksessa on toiminnan tarkoitus kirjattu näin; ”Tarkoituksena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten jääliikuntaa ja muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa toiminta-alueella siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa kunto- ja kilpajääurheilua tai liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaan.”

Miksi Harjun Kiekko?

Tavoitteena on Länsi-Uudenmaan jääkiekon pelastaminen. Jatkuvan pelaajamäärien vähentyminen on uhka alueen jääkiekon tulevaisuudelle. Toisaalta haasteita hakevat pelaajat siirtyvät muihin seuroihin pääkaupunkiseudulle tasokkaamman jääkiekon toivossa. Riittävien tasoryhmien puuttuessa - osa pelaajista taas kokee tason liian kovaksi ja lopettaa. Nyt HAKI voi tarjota kaikille laadukasta kilpailu- tai urheilutoimintaa useammalla eri tasolla ja kaikissa eri ikäryhmissä.

Pienten pelaajamäärien vuoksi ammattitaitoiseen valmennukseen seuroilla ei ole varaa. Harjun Kiekko tarjoaa mahdollisuuden laadukkaaseen valmennukseen kaikissa ikäryhmissä. Lisäksi suurempi pelaajamäärä tuo mukanaan enemmän vastuunkantajia joukkueisiin ja jääkiekon pariin. Harjun Kiekko mahdollistaa myös naisten sekä eri erityisryhmien toiminnan omina ryhminään.

Kun harrastajamäärä on suuri (noin tuhat pelaajaa), se antaa HAKIlle hyvät toimintaedellytykset ja merkittävän kilpailuedun pääkaupunkiseudulla. Lisäksi HAKIlla on käytettävissä peräti neljä jäähallia alueellaan (Nummelassa kaksi, Lohjalla ja Kisakalliossa). Laaja talousalue parantaa myös tuen saamista toiminnalle.

Mitä Harjun Kiekko aiheuttaa?

Kuten aina, uuden toiminnan käynnistäminen vaatii resursointia niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Alussa saattaa tulla pientä nousua pelaaja- tai jäämaksuihin, riippuen siitä miten kustannukset ovat aikaisemmin seuroissa jakautuneet. Kokonaisuudessa ja pitkällä aikavälillä HAKI tulee säästämään pelaajien kustannuksia harrastetasosta riippumatta.

Harrastusalueen laajetessa harjoittelu- ja pelimatkat ajoittain pitenevät ikäryhmistä ja harrastetasosta riippuen. Jääkiekkokoulut sekä G- ja F–juniorit toimivat kotipaikkakunnillaan. Muiden ikäryhmien toiminta harrastetasoista riippuen tapahtuu kaikissa alueen toimipaikoissa. Laaja-alainen tasoajattelu aiheuttaa muutoksia myös joukkuejaoissa. Jokainen pelaaja on sellaisella tasolla kuin hän haluaa olla tai mihin hänen tasonsa riittää. Ikäryhmän pelaajat jaetaan joukkueisiin oman henkilökohtaisen taitotason mukaan. Ylemmän tason joukkueissa paikka on ansaittava. Tämä luo tervettä kilpailua ja samalla se sitouttaa pelaajan omaan ryhmäänsä sekä ennen kaikkea Harjun Kiekkoon.

On selvää, että uuden luominen aiheuttaa pelkoa ja vastustusta. Sekä NuPS että LoKV samoin kuin HAKI ovat sitoutuneet avoimeen toimintaan. Kaikki palaute ja kehittämisideat otetaan avoimesti käsittelyyn. Kaikkiin kysymyksiin pyritään rehellisesti vastaamaan. HAKI tulee perustamaan toimijoistaan kehitystyöryhmän, jonka tarkoituksena on laaja-alaisesti tuoda HAKIn johdolle kehitysideoita toiminnan kehittämiseksi tai tehdä esityksiä erilaisten projektien käynnistämiseksi.

Mitä Harjun Kiekko tarjoaa?

Toiminnan käynnistyttyä 2014 syksyllä tai tulevina vuosina Harjun Kiekon nimissä on joukkueita kilpasarjoista harrastajatasolle kaikissa eri ikäryhmissä. Tämä sisältää myös mahdollisimman monta tyttö-/naisjoukkuetta, harraste- ja kaukalopallojoukkueita sekä toimintaa eri erityisryhmille. Jokaisessa ikäryhmässä on vastuullinen valmentaja, joka vastaa kaikkien saman ikäryhmien joukkueiden valmennuksesta. Jokaiselle ikäryhmän joukkueelle oma apuvalmentaja, joka vastaa oman joukkueensa valmennuksesta ikäryhmän vastuuvalmentajan ohjauksessa. Jokaiselle valmennustasolle laaditaan omat vaatimustasot. Tämä mahdollistaa laadukasta urheilutoimintaa ja liikuntaa mahdollisimman laajalle ryhmälle.

Harjun Kiekko tarjoaa pelaajien vanhemmille laaja-alaisen toimintakentän omien halujen ja kykyjen mukaan. Joukkueita ja toimintamuotoja on HAKIssa tulevaisuudessa paljon. Tämä luo hyvän mahdollisuuden perheen yhteisen harrastuksen aloittamiseen. Lisäksi Harjun Kiekko, laaja-alaisena toimijana, mahdollistaa alueen yrityksille ja toimijoille hyvän ja näkyvän profiloitumisen alueen nuorten ja jääurheilun tukijana.

Harjun Kiekon organisaatio

Projektihallitus on koossa seuraavaan vaalikokoukseen saakka (syksyyn 2014), sen jälkeen valitaan tehtäviin uudet henkilöt. Projektihallituksen kokoonpano:

o   Puheenjohtajana aloittaa Kai Kuusela

o   Jäseninä toimivat; Jani Heikkinen (NuPS), Jussi Jaakkola (LoKV), Jyri Kaarlela (LoKV), Jyrki Kivelä (NuPS), Pertti Metsälä (LoKV) ja Joni Mäkinen (NuPS)

·         Hallituksen alaisuudessa toimii kaksi HAKIin palkattavaa valmennuksesta ja hallinnoinnista vastaavaa henkilöä.

·         Heillä valvonnassa ovat vastuuvalmentajat ja joukkueiden apuvalmentajat sekä joukkueenjohtajat, joilla on johdettavinaan HAKIn pelaajat ja heidän vanhempansa. Pelaajat ja vanhemmat puolestaan ovat NuPSin tai LoKVin jäseniä.

 Harjun Kiekon palkattu henkilöstö pyritään ainakin alkuvaiheessa pitämään mahdollisimman pienenä kustannusten hillitsemiseksi. Toiminnan laajetessa ja resurssien lisääntyessä voidaan henkilöstömäärää tarkistaa.

HAKIin tullaan perustamaan erillinen kehitysryhmä, joka koostuu aktiivisista ja osaavista vanhemmista sekä 1-2 hallituksen jäsenestä. Lisäksi HAKIssa tulee toimimaan erilaisia ryhmiä (jaoksia/tiimejä) toiminnan helpottamiseksi.

Miten tästä eteenpäin?

Kaikki kauden 2014-2015 joukkueet ja niiden sarjatasot ilmoitetaan sarjoihin HAKIn nimissä. Kaikkien ikäryhmien pelaajat jaetaan oman taitotason mukaisiin joukkueisiin. Jaon tekevät yhdessä seurojen nykyiset valmennuspäälliköt ja joukkueiden nykyiset valmentajat. Ylempien tasojen lopulliset ns. ”tryoutit” järjestetään maalis/huhtikuun vaihteessa. Jakojen selviydyttyä ilmoitetaan joukkueiden kesäharjoittelun tavoitteet ja aikataulut sekä laaditaan eri tasoille eri vaatimustasot.

Ikäryhmien vastuuvalmentajat samoin kuin joukkueiden apuvalmentajat pyritään rekrytoimaan vielä tämän kevään aikana. Lisäksi perustettaville joukkueille valitaan joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja vastuuhuoltajat. HAKIn hallitus vahvistaa ja hyväksyy valinnat. Harjun Kiekon työntekijät pyritään palkkaamaan mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistän toiminnan alettua syksyllä 2014.

Harjun Kiekolle laaditaan kevään aikana kokonaisbudjetti, kun joukkueiden kokkonaismäärä selviää. Tulevat seura- ja pelaajamaksut määräytyvät kun kokonaiskustannus on tiedossa. Kustannustaso on tämän hetkisen arvion mukaan lähes edellisen vuoden tasolla. Kaikki joukkueet toimivat oman keväällä laadittavan budjetin pohjalta ja maksavat oman osuuden jaettavista kustannuksista ja tietenkin kaikki omat maksunsa. Näin junioritoiminnalle ei tueta esimerkiksi edustuskiekkoilua.

Harjun Kiekon hallitus ja jäsenseurat järjestävät kaksi samansisältöistä tiedotustilaisuutta HAKIn perustamisesta 11.3.2014 klo 1800. Lohjan tilaisuus pidetään Kisakallion auditoriossa ja Nummelan tilaisuus LUKSIAn auditoriossa.

Harjun Kiekko on paras vaihtoehto alueen jääkiekon tulevaisuuden pelastamiseksi ja tulosten parantamiseksi. Lisäksi se antaa hyvät toimintaedellytyksen toiminnan kehittämiselle ja kehittymiselle.

 

Harjun Kiekon hallitus

Seuran uusimmat