Haastattelussa uusi puheenjohtaja Jarkko Kiuru
21.6.2018 12:21 Uutiset / Pääsivusto

Jarkko Kiuru

Toimisto haastatteli Harjun Kiekon uutta puheenjohtajaa Jarkko Kiurua.

Uusi puheenjohtaja Jarkko Kiuru, esittele itsesi?

Ikää on 44 vuotta eli olen syntynyt 1973. Perheessä on vaimo ja kaiken kaikkiaan lapsia on viisi, joista kaksi nuorimmaista, Mea 14 vuotta ja Lauri 9 vuotta, asuvat vielä kotona Nummelassa.

Mistä päin Suomea olet kotoisin?

Olen kotoisin Harjavallasta, Porin kupeesta. Rinnan alla sykkii edelleen myös patasydän.

Minkälainen työtausta sinulla on?

Olen koulutukseltani proviisori ja työskentelen tällä hetkellä toimitusjohtajana PharmaService nimisessä yrityksessä Helsingissä.

Urheilutaustasi?

Olen pelannut nuoruudessa jääkiekkoa Harjavallan Kuparikiekossa aladivareissa. Nykyisin olen vahva höntsäkiekon ystävä ja pyrin jäälle pari kertaa viikossa. Liikun muutenkin paljon – käyn kuntosalilla ja pelaan salibandyä sekä lenkkeilen.

Kauanko olet ollut Harjun Kiekossa mukana ja onko muuta järjestötaustaa?

Olen Harjun Kiekon hallitustoiminnassa mukana nyt toista kautta. Hallitustyöskentely on tuttua jo työhistoriani kautta ja olen lisäksi toiminut valmistumiseni jälkeen myös Suomen Proviisoriyhdistyksen hallituksessa.

Miltä Harjun Kiekon viimevuodet näyttävät?

Harjun Kiekko on jäsenmäärältään ja pelipassien määrää katsottaessa jo yksi Suomen suurimmista jääkiekkoseuroista. Iso jäsenmäärä ja suuri joukkueiden määrä lisäävät myös toiminnan laadukkaaseen järjestämiseen vaadittavien resurssien tarvetta. Tähän on pyritty varsinkin viime kaudella reagoimaan ja saamaan seuralle lisää osaavia henkilöitä. Näin on pyritty vahvistamaan sekä valmennusta että luomaan edellytykset toiminnan laadun parantamiselle. Harjun Kiekko on seurana edelleen aika tuntematon ja nyt viidennen kauden alkaessa myös seuran tunnettavuuden kasvattamiseen pyritään panostamaan.

Entäpä Harjun Kiekon tulevaisuus, miltä se näyttää?

Harjun Kiekon tulevaisuus näyttää valoisalta. Olen erittäin tyytyväinen uuteen organisaatioon, jonka toiminnan tukemiseen myös hallitus pyrkii tekemään kaikkensa. Meidän tehtävämme on tarjota lapsille ja nuorille hyvät mahdollisuudet harrastaa laadukasta jääkiekkoa lähellä omaa kotia hyvässä valmennuksessa. Seuran puolelta meidän tulee olla lähellä joukkueita ja tarjota mahdollisimman paljon tukea itse joukkueiden toimintaan. Meillä on paljon loistavia vapaaehtoisia joukkueiden toiminnan tukena ja tekemässä arvokasta työtä, joka mahdollistaa laadukasta tekemistä.

Valmennuksen, pelaajien kehittämisen, joukkuetoiminnan tukemisen ja kaiken muun tekemisen taustalla myös pelilliset menestymiset ovat tärkeitä. Tulevaisuudessa Harjun Kiekolla tulisi olla joukkueita pelaamassa eri ikäluokissa esimerkiksi Mestis-sarjatasolla. Tärkeää olisi saada pidettyä joukkueiden pelaajamäärät tarpeeksi suurina, jotta kaikilla olisi myös mahdollisuus harrastaa lajia haluamallaan tasolla. Tästä aasinsiltana, haluankin nähdä Harjun Kiekon myös tärkeänä yhteiskuntavastuullisena toimijana. Seuramme tärkeä yhteiskuntavastuullinen tehtävä on mahdollistaa lähes 1000 lapsen ja nuoren jääkiekkoharrastus. On sitten kyse puhtaasta leikistä ja liikunnallisesta ajanvietteestä tai tavoitteellisemmasta kilpaurheilusta, eri seurojen rooli ja vastuu on vain kasvanut 2010-luvulla. Harjun Kiekko haluaa myös toimia vastuullisena liikuntakasvattajana ja myös sosiaalisia taitoja opettavana ympäristönä. Toivon tulevaisuudessa myös Harjun Kiekon edustusjoukkueen näyttelevän entistä tärkeämpää roolia tarjoamalla kasvaville kiekkoilijanaluille paikallisia esikuvia ja terveitä roolimalleja.

Minkälaisena näet oman toimenkuvasi Harjun Kiekon puheenjohtajana?

Puheenjohtajana haluan olla luomassa hallitukselle ja seuran työntekijöille hyvät edellytykset tehtävien hoitamiseen. Tavoitteena on luoda selkeitä, yhdenmukaisia prosesseja joukkueille, jotta toiminnan hoitaminen joukkueiden vapaaehtoisten toimesta olisi mahdollisimman sujuvaa. Tulevan kauden aikana pyrin tutustamaan eri joukkueisiin ja tapaamaan mahdollisimman paljon joukkueiden toimihenkilöitä ja keräämään palautetta toiminnan kehittämiseen. Harjun Kiekon toimialueella on tietenkin paljon muitakin seuroja liikuttamassa ja tarjoamassa harrastusmahdollisuuksia alueen asukkaille sekä nuorille ja erilaisten seurojen välisten yhteistyömahdollisuudet kiinnostavat myös kovasti.

Hallituksen toimenkuva jatkossa?

Hallituksessa on nyt sopivasti uutta ja vanhaa verta, jotta saamme toimintaa varmasti kehitettyä. Pyrimme erilaisten työryhmien kautta saamaan aikaan näkyviä tuloksia joukkueille ja Harjun Kiekon toimintaan. Työryhmissä tulee toimimaan mukana myös hallituksen ulkopuolisia henkilöitä. Hallituksen yksi lähitulevaisuuden tärkeimpiä tehtäviä on luoda Harjun Kiekolle selkeät arvot ja visiot, miksi seura on olemassa ja mitä me haluamme tulevaisuudessa olla ja jäsenillemme tarjota.

Terveiset Harjun Kiekon yhteisöön kuuluville?

Halleilla tavataan. Nykäiskää hihasta, kun on asiaa ja antakaa palautetta. Kehitetään seuraa yhdessä ja tehdään Harjun Kiekosta entistä merkittävämpi lasten ja nuorten liikuttaja omalla toimialueellaan.


   
Lisää uutisia
Harjun Kiekko Ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat