Urheilijalähtöinen toimintaympäristö - yhteisöllisyys
2.7.2018 13:45 Uutiset / Pääsivusto

Yhdessä olemme vahvoja

Osa 1 – Yhteisöllisyys – Yhdessä olemme vahvoja

Harjun Kiekko pyrkii olemaan urheilijalähtöinen seura. ”Urheilijalähtöinen” on hieno sana, vaan mitä se tarkoittaa? Kesän aikana tulemme avaamaan urheilijalähtöisyyden tarkoitusta. Ensimmäisessä osiossa yritämme selittää urheilijalähtöisyyden perusarvoja ja mistä yhteisöllisyys lähtee.

Meille urheilijalähtöisyys on sama kuin ihmisen hyvinvointi. Me haluamme, että lapset ja nuoret voivat hyvin ja tuntevat olonsa turvalliseksi meidän ympäristössämme. Eräästä ruotsalaisesta tutkimuksesta kävi ilmi, että yli puolet yläkoulutytöistä voivat henkisesti pahoin. Me pyrimme yhteistyössä valmentajien ja toimihenkilöiden kanssa edistää meidän toimintaamme niin, että kaikilla pelaajilla on hyvä olla omassa ympäristössään, eli omassa joukkueessaan. Ihminen voi hyvin, kun hän tuntee sisäistä motivaatiota, eli tekemisellä on henkilökohtainen tarkoitus. Pyrimme auttamaan pelaajia ymmärtämään, millä oikeasti on väliä, jotta heidän henkilökohtainen tarkoituksensa säilyisi.

Yhteisöllisyyden tunne lähtee ympärillä olevasta tuesta. Kaikki ihmiset tarvitsevat tukiverkoston ja haluamme, että jokainen pelaaja tuntee itsensä osalliseksi ryhmässään. Jotta yhteisöllisyys olisi hyvällä tasolla tulisi ymmärtää, millaisia ollaan toisiamme kohtaan. Sanonta ”paremmat ihmiset ovat parempia pelaajia” tulee olemaan keskeisenä teemana päivittäisessä tekemisessä – joukkueiden harjoituksissa.

Valmentajat luovat joukkueilleen pelisäännöt – eli raamit joiden sisällä toimitaan. Säännöt koskevat arkisia käyttäytymistapoja, joilla parannetaan yhdessäoloa sekä pelaajien turvallisuutta. Raamit ja säännöt ovat hyvin tärkeä osa urheilijalähtöisyyttä. Me koulutamme pelaajia paremmiksi ihmisiksi. Se ei kuitenkaan riitä. Tarvitsemme kaikkien vanhempien tuen ja avun. Vanhempana pystyt auttamaan valmentajia uskomattoman paljon vaalimalla joukkueen sääntöjä sekä arvoja ja muistuttamalla lastasi pelisäännöistä arjessa. Valmentajat johtavat omalla esimerkillään ja toimivat pelaajien tukena.

Tavoitteena on myös luoda ilmapiiri, jossa hauskuus ja positiivisuus korostuu. Haluamme harjoitella kovaa. Ympäristön ollessa urheilijalähtöinen pystyy pelaaja antamaan itsestään enemmän. Lasten kuuluu saada mahdollisuuden tehdä virheitä ja oppia niistä. Haluamme, että lapset uskaltavat olla oma itsensä ja että he tekevät rohkeita ratkaisuja. Tärkein asia kuitenkin on, että lapsella on hauskaa hallilla ollessaan, vaikka harjoitukset ovatkin välillä hyvinkin rankat.

Näillä sanoilla toivotan kaikille mahtavaa kesän alkua!

Yhdessä olemme vahvoja.

Ystävällisin terveisin,

Martin Andler


   
Lisää uutisia
Harjun Kiekko Ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat