C-nuoret, C-nuorten Mestis karsinta, lohko 4

HaKi - Blues JR Blue  4 - 10

Lohjan jäähalli, Runokatu 1

C-nuoret jäi telineisiin Bluesia vastaan.

C-nuoret kohtasivat lauantaina Lohjalla Mestis-karsinnoissa Bluesin. Odotukset kotipeliin olivat luonnollisesti korkealla ennen peliä. Olihan joukkue voittanut avausottelussaan VG-62:n vieraissa komeasti 3-9. Kotijoukkue aloitti pelin kuitenkin kurittomasti. Oli pelattu vasta 39 sekuntia, kun jo ensimmäinen pelaaja istui boxissa keskialueella tapahtuneesta koukkaamisesta. Blues sai heti ylivoimapelin kuntoon ja kiekko pyöri HaKin päädyssä. Alivoimapeli saatiin hoidettua loppuun, mutta paine jäi HaKin päätyyn jäähyn päätyttyä. Väsyneet pelaajat eivät saaneet purettua ja Blues iski 0-1 ajassa 2.48 vain 9 sekuntia jäähyn päättymisestä. Ajassa 7.18 otti Blues 2 min jäähyn ja HaKi pääsi yrittämään ylivoimalla. Vain 10 sekuntia edellisestä ja HaKin kurittomuus tuli jälleen esiin. Kesken ylivoimapelin hyökäysalueella HaKille 2 min kampituksesta ja puntit tasan 4 vastaan 4 ja ylivoimapeli jäi vain haaveeksi. HaKi pääsi vielä yrittämään ylivoimalla, kun Blues otti 2 min ajassa 12.08, mutta yv ei tuonut tulosta. Ottelua oli käyty 12.08, kun HaKi sortui jälleen hyökkäyspään jäähyyn. Koukku kainaloon ja 2 min. Tätä tilaisuutta Blues ei jättänyt käyttämättä ja ajassa 12.53 verkko helähti HaKin päässä 0-2. Blues iski taululle vielä 0-3, kun ottelua oli käyty 15.30. Kuvaavaa ensimmäisessä erässä oli HaKin 3 rangaistusta, jotka kaikki tulivat joko keskialueella tai hyökkäyspäässä. Liekö lataus mennyt hieman yli.

Toiseen erään lähdettiin vielä tosissaan ajamaan etumatkaa kiinni. Bluesin 0-4 ajassa 24.59 alkoi olla jo lopun alkua. Ajassa 25.36 Miska Hämäläinen herätti vielä toiveita kaventamalla 1-4. HaKi saikin maalista lisää virtaa ja pääsi vielä hetkittäin jopa hallitsemaan peliä, kun Blues keskittyi vain puolustamaan ja kyttäämään vastaiskuja. Blues pääsi kuitenkin jälleen rokottamaan ajassa 31.06 1-5. Haki otti aikalisän ajassa 33.50 ja yritti hakea vielä pelillisillä muutoksilla ja riskillä kavennusta. Ajoittain saatiinkin paine vastustajan päätyyn, mutta tulosta ei tullut. Erän lopussa HaKin pakka hajosi vielä totaalisesti, kun Blues sai vietyä pelin Hakin puolustusalueelle. HaKin pelaajat lähtivät juoksemaan kiekon perässä ja kun 4 omaa pelaajaa ajaa itsensä pelin ulkopuolelle samaan laitaan, jäi keskelle ammottava aukko, Blues kiitti 3 vastaan 1 tilanteesta ja taululle numerot 1-6 ajassa 39.59.

3. erä olikin sitten vain pelailua. Erässä paukutettiin vielä 7 maalia puolin ja toisin. Loppunumerot 4-10.

Yhteenvetona, Blues oli pelillisesti ja henkilökohtaisella taitotasolla selvästi parempi joukkue. Kaksinkamppailut menivät selkeästi Bluesille. HaKin maalinedustan kamppailut meni luvattoman usein myös Bluesille. Blues suorastaan käveli välillä HaKin maalin eteen. HaKin purkukiekot jäivät matkalle ja pysähtyivät ennen keskialuetta Espoolaisten toimesta kovalla prosentilla, jolloin Blues-ruletti useimmiten oli valmis.

Ottelu osoitti, että voittaakseen näitä ns. kärkiseuroja on HaKin onnistuttava kaikessa 110 prosenttisesti tai ehkä vielä jopa enemmän.