HaKi D1-03 Blue aluemestariksi!
Julkaistu: 03.04.2017 00.00

Harjun Kiekon D1-03 Blue joukkue on eteläisen alueen alemman D1 AAA sarjan aluemestari vuosimallia 2017. Voitto ratkaistiin sunnuntaina 2.4.2017 Malmin jäähallissa jääkiekkoliiton järjestämässä Final Four –lopputurnauksessa.

HaKi 03 Blue sai turnauksen välierässä vastaansa KooKoo Blackin Kouvolasta. KooKoo johti sitkeästi ottelua kaksi ensimmäistä erää, kunnes kolmannessa erässä HaKi sai maalihanansa auki ja iski peräti 7 häkkiä. HaKi voitti ottelun lopulta reilusti numeroin 7 – 3 ja eteni finaaliin, jossa vastaan luisteli vanha tuttu vastustaja Kurra / M Klaukkalasta. Loppuottelussa HaKi heilutti tahtipuikkoa johtaen peliä kolmannen erän alkupuolella jo 4-1. Kurra pisti kuitenkin hanakasti vastaan ja teki vielä kaksi maalia tehden viimeisistä minuuteista todellisen jännitysnäytelmän. Kurran loppukiristä huolimatta ottelu päättyi ansaitusti HaKin voittoon numeroin 4 - 3.

Final Four-lopputurnauksen tulokset ovat nähtävillä jääkiekkoliiton tilastopalvelussa: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/beta/tilastointi/index.php/tilastot-etusivu?sstsbseason=&sstsblevel=97&sstsbdistrict=1&sstsbstatgroup=5216

HaKi Bluen kausi 2016-2017 oli nousujohteinen. Joukkue pelasi eteläisen alueen alemmassa D1 AAA alkusarjassa syksyllä 2016. Hieman vaisun alun jälkeen pisteitä kertyi mukavasti: 16 pelistä voittoja tuli yhdeksän, tappioita neljä ja kolme peliä päättyi tasapeliin. HaKi Blue sijoittui alkusarjassa kuudenneksi 21 pisteellä.

Tammikuussa 2017 alkaneessa alemman D1 AAA jatkosarjan 1B lohkossa HaKi Blue pelasi alusta lähtien vahvasti: 13 pelistä voittoja kertyi 11 ja tappioita vain kaksi. Joukkue voitti jatkosarjan 22 pisteellä, jättäen toiseksi sijoittuneen Hyvinkään Jää-Ahmat kolmen pisteen päähän.

HaKi Blue on vastuuvalmentaja Juha Mannerin johdolla harjoitellut koko kauden määrätietoisesti ja kovaa. Ahkera harjoittelu tuotti tulosta ja pitkän sarjan jälkeen kesälaitumille on mukava kirmata kultamitalit kaulassa.